طراحی سایت طراحی سایت .

طراحی سایت

دفتر وکالت در شیراز

دفتر وکالت در شیراز

 

حق مسکن در عقدنامه چیست؟

حق چیست؟

حق به معنای امتیاز و توانایی است که به انسان داده شده است و انسان می‌تواند از این توانایی با توجه به نیازهایش به نفع خود استفاده نماید و در مقابل حق تعهد و تکلیف قرار گرفته است که رعایت حق و حقوق دیگران را تعهد می‌گویند .

تعهد به دو نوع تقسیم می‌شود:

۱- تکلیف و تعهدی که از سوی جامعه تعیین می‌شود.
۲- تعهداتی که توسط قراردادها مشخص می‌شود.

شروط ضمن عقد ازدواج نیز شامل تعهداتی است که در زمان ازدواج با توافق زن و شوهر وارد مفاد قرارداد ازدواج دو نفر می‌شود. این شروط زمانی رسمیت می یابد که در سند رسمی ازدواج با امضای دو طرف ذکر شود. شروط ضمن عقد با انتخاب و توافق طرفین در ازدواج مشخص می شود و در قانون ذکر نشده‌اند. یکی از شروط رایج در ازدواج ، تعیین حق انتخاب مسکن ، شهر یا محلی که زندگی مشترک در آنجا ادامه پیدا کند با توافق طرفین است که در ادامه به بررسی بیشتر آن خواهیم پرداخت.

حق مسکن در عقد نامه

یکی از شرایط لازم و ضروری بعد از عقد تهیه ی مسکن جهت شروع زندگی می‌باشد و همواره از مسائل مهم میان زوجین بوده است که در این خصوص باید به توافق برسند اما دیده شده گاهی این موضوع مشکل ساز شده است.
مطابق با قانون مشخص شده است که زن باید در خانه‌ای که شوهر وی تعیین می‌کند، زندگی کند؛ مگر اینکه اختیار تعیین مسکن به زن داده شده باشد. در واقع می توان در ضمن عقد نکاح حق انتخاب مسکن و حتی تعیین موقعیت و شهر محل زندگی مشترک را در صورت قبول شوهر به زن داد و در صورتی که شوهر در تهیه مسکن مطابق با شرط مشخص شده خودداری نمیاد ، زن می‌تواند دعوی الزام به تهیه مسکن را در دادگاه مطرح نماید.

 

حق مسکن و شروط عقدنامه

حق مسکن و شروط عقدنامه

در خصوص تعیین حق مسکن در عقدنامه باید شروط به طور کامل و واضح قید شود و تعیین مستقل بودن، در کدام شهر بودن، و حتی ذکر منزل خاص بسیار تاثیر گذار است و در صورتی که به طور کلی قید شود و تنها ذکر شود که حق مسکن با زوجه است از دید قانون تنها تعیین شهر محل سکونت مورد نظر قرار می‌گیرد (ماده ۱۱۱۹-۱۱۱۴). در صورتی که زوجه دارای حق مسکن باشد میتواند از دادگاه درخواست الزام به تهیه ی مسکن مستقل از شوهر نماید و زوج تا زمانی که مسکن مستقل مورد تایید زوجه را تهیه ی نکرده باشد نمیتواند درخواست تمکین دهد.
حامد اسکندری مشاور حقوقی و وکیل پایه یک دادگستری با مشاوره های لازم در این خصوص میتواند بسیاری از این ابهامات و سوالات مربوطه را پاسخگو بوده و شما می‌توانید جهت مشاوره حضوری و غیر حضوری و آنلاین از راه های موجود در سایت با ما در تماس باشید.

حق مسکن در قانون مدنی و شرایط حق سکونت زن

مطابق با ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی نفقه عبارت است از تمام نیازهای متعارف زن متناسب با شان و وضعیت از جمله لباس، مسکن، غذا، دارو، وسایل منزل، خادم در صورت عادت یا به دلیل مریضی به همین جهت مرد موظف به تهیه ی مسکن متناسب با جایگاه و وضعیت زن می‌باشد و تهیه نکردن مسکن توسط شوهر از موارد عسر و حرج بوده و نداشتن توان مالی جهت تهیه مسکن در حکم عدم پرداخت نفقه است و زوجه میتواند مطابق با ماده ی ۱۱۲۹ قانون مدنی از دادگاه تقاضای طلاق نماید اما اگر بدون دلایل کافی از سکونت در منزل تهیه شده توسط مرد خودداری نماید ناشزه محسوب شده و نفقه به او تعلق نمی‌گیرد. لازم به ذکر است تشخیص در شان بودن ملک با دادگاه است. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله شرایط حق مسکن زوجه را نیز مطالعه کنید.

در چه مواردی زن میتواند منزل جداگانه از شوهر اختیار نماید:

اگر بودن زن و شوهر در منزل موجب ترس از ضرر مالی ،جانی و شرافتی برای زن باشد میتواند مطابق ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی منزل جداگانه اختیار نماید و چنانچه دادگاه با بررسی دلایل حکم به بازگشت به منزل شوهر را ندهد زوجه مادام که به منزل شوهر بازنگردد مستحق نفقه است.

آیا منزل پدر شوهر منزل مستقل حساب می‌شود؟

منزلی که مرد برای سکونت اختیار می‌کند باید ویژگی های لازم را داشته باشد تا بتوان آن را تایید نمود که این شرایط و ویژگی ها شامل: اتاق، حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه ی مستقل می‌باشد در نتیجه مرد حق ندارد زوجه را مجبور به زندگی در خانه ایی با پدر و مادر خود نماید و در این موارد دادگاه با اعزام کارشناس محل را مورد بررسی قرار می‌دهد و در صورت برخورد با این موارد منزل پدری را مستقل حساب نمی‌کند.

زندگی با خانواده ی شوهر زیر یک سقف

ممکن است در اوایل زندگی مشترک زوجین مجبور به زندگی در منزل اقوام و بستگان شوهر شوند در این موارد نیز اگر دادگاه تشخیص دهد زندگی با اقوام و خانواده ی شوهر متناسب با شان و منزلت زوج نمی‌باشد دستور الزام به تهیه ی مسکن مستقل را صادر می‌نماید و زوجه می‌تواند تا زمان تهیه ی مسکن مناسب تمکین نکند ولی همچنان مستحق دریافت نفقه است.

 

حق مسکن در عقدنامه

شان زوجه در تعیین حق مسکن

تهیه مسکن باید بر اساس منزلت و شان و جایگاه اجتماهی زن باشد و حتی علاوه بر منزل اثاث خانه نیز باید متناسب با شان زن باشد و تایید سطح تناسب زن با دادگاه و مددکاران اجتماعی می‌باشد. مددکار پس از حضور در آدرس موجود در پرونده ی تمکین محله، اثاث، وضعیت مسکن را مورد بررسی قرار می‌دهد و آن را با شان و جایگاهی که زن در خانه ی پدر داشته است مقایسه می‌نماید و همچنین در نهایت با در نظر گرفتن مسائلی چون شغل ، درآمد، موقعیت تحصیلی و وضع زندگی اعلام نظر می‌نماید.

حامد اسکندری وکیل دادگستری شیراز در این خصوص بیان دارد در صورتی که زن حق مسکن داشته باشد استفاده از این حق محدود به زمان خاصی نیست و بارها می‌توان از این حق استفاده نمود. ولی لازم به ذکر است این حق به این معنی نیست که زوجه بتواند زوج را مجبور به زندگی با خانواده ی خود یا خارج از کشور نماید.

مراحل و مدارک لازم جهت دادخواست طلاق به دلیل عدم تهیه منزل مشترک:

مدارک لازم: اصل شناسنامه ،اصل کارت ملی،اصل عقدنامه یا کپی از تمامی صفحات آن

مراحل تنظیم دادخواست

۱- ثبت نام در سامانه ی ابلاغ الکترونیک (ثنا)
۲- ثبت دادخواست طلاق به دلیل عدک تهیه منزل مشترک در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
۳- ارجاع پرونده توسط این دفاتر به دادگاه و تعیین شعبه ی رسیدگی و زمان آن توسط پیامک
۴- تشکیل اولین جلسه ی دادگاه و اخطار به زوج جهت تعیین زمان مناسب برای تهیه مسکن

مزایای داشتن وکیل جهت تقدیم دادخواست الزام خوانده به تهیه و تعیین مسکن مستقل

 حامد اسکندری با داشتن سابقه خدمات حقوقی و قضایی، افتخار دارد که با ارائه خدمات مشاوره حقوقی مناسب به عزیزان، امکان تهیه و تنظیم صحیح دادخواست را فراهم نماید. طرح صحیح دعوای حقوقی، خانواده یا کیفری در بدو امر، می تواند موجب جلوگیری از اطاله دادرسی در مراجع قضایی شود.

دفتر وکالت شیراز حامد اسکندری وکیل پایه یک دادگستری در شیراز


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۹ تیر ۱۳۹۹ساعت: ۱۱:۵۳:۵۳ توسط:حامد نظرزاده موضوع: نظرات (0)